Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
2 dl | Lingonsylt | |
300 g | Vitkål | |
2 tsk | Vit balsamvinäger | |
2 tsk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Pannkaka | ||
30 g | Smör | |
3,5 dl | Vetemjöl | |
5 st | Ägg | |
1,5 msk | Olivolja | |
1,5 krm | Svartpeppar Malen | |
7 dl | Standardmjölk | |
300 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pannkaka: Skär bort eventuellt svål från fläsket och skär fläsket i centimeterstora tärningar. Stek fläsktärningarna med olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Ta av stekpannan från spisen och ställ åt sidan.
Häll hälften av mjölken i en skål och vispa i allt mjöl och salt så att du får en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken i skålen och vispa i äggen i smeten.
Smörj en ugnssäker form med smör. Lägg det stekta fläsket i formen och häll på pannkakssmeten, rör om med en slev så att fläskbitarna sprider ut sig i hela formen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills du fått en fin gyllenbrun yta på fläskpannkakan.
Tillbehör: Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg upp i en skål och ringla över lite olja och balsamvinäger och tillsätt en nypa salt.
Servera med vitkål och lingonsylt.
Näringsvärde: 851 kcal, 32 g protein, 57 g fett, 51 g kolhydrater.
Om du vill kan du droppa lite olivolja på pannkakan.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria