Kikärtsbröd
Mari Bergman

Kikärtsbröd

50 minEnkelt
355,60 kr
1 portion93,23 kr per portion
Plocka fram kikärtorna i skafferiet och gör detta proteinrika och glutenfria brödet. Passar till både frukost, mellis och fika. Skär gärna upp brödet i skivor och förvara i frysen.

0,5 dlKokosolja
4 dlYoghurt för Matlagning
380 gKikärtor Kokta
2 dlHavregryn
2 tskFlingsalt
100 gTranbär
0,5 dlHonung Flytande
2 stÄgg
2,5 tskBakpulver
2,5 dlHavremjöl
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten. Mixa kikärtorna till en puré.

3

Blanda samman kikärtspuré, havremjöl, bakpulver, flingsalt, havregryn, yoghurt, ägg, kokosolja, honung och tranbär i en bunke.

4

Smörj en avlång brödform med lite kokosolja. Häll i smeten och toppa med lite flingsalt och havregryn. Grädda kikärtsbrödet mitt i ugnen i ca 35-40 min.

5

Ta ut brödet och låt det svalna. Skär gärna upp brödet i skivor och förvara i frysen.

Bild:

Roland Persson