Gå vidare till huvudinnehåll
Mexikanska enchiladas med gräddfil och salsa
Mari Bergman

Mexikanska enchiladas med gräddfil och salsa

45 minEnkelt
323,00 kr
4 portioner 53,44 kr per portion
Fantastiska enchiladas som är både lättlagade och smakrika. Kommer garanterat göra succé hos både stora och små.

Fyllning
125 gFärska champinjoner
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskRapsolja
1 tskPaprikakrydda
150 gRiven Ost
1 tskSalt
3 stVanliga Tomater
2 tskSpiskummin
320 gTortilla Wrap
2 dlCreme Fraiche Paprika & Chili
115 gTacosås
1 stGul lök
500 gNötfärs
1 tskTorkad oregano
1 dlVatten
0,5 stBladpersilja - färsk
1 tskStrösocker
Tillbehör
115 gTacosås
300 gVanliga morötter
3 dlGräddfil
70 gSalladsmix
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Fyllning: Skala och finhacka gul lök och vitlök. Putsa och skär champinjonerna i tunna skivor.

3

Hetta upp en stekpanna med oljan och stek lök, vitlök och champinjoner lite gyllene. Tillsätt färsen och stek ytterligare tills färsen är helt genomstekt. Krydda med spiskummin, paprikapulver, oregano, socker och salt. Fräs ihop och tillsätt 1 dl vatten.

4

Blanda paprika/chili creme fraichen med 1/2 burk tacosås i en skål. Tillsätt hälften av röran till köttfärsen och spar resten till topping. Blanda ihop köttfärsröran och låt det bli varmt.

5

Skölj och grovhacka tomaterna.

6

Fördela köttfärsröran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en smord ugnsfast form. Bred ut resten av creme fraicheröran över tortillas i formen och strö över tomathacket och riven ost. Gratinera i ugnen ca 20- 25 min.

7

Tillbehör: Skölj salladen och skala och riv morötterna. Lägg upp i en skål.

Grovhacka persiljan och strö över dina enchiladas. Servera med sallad, gräddfil och tacosås.

Näringsvärde: 785 kcal, 42 g protein, 41 g fett, 57 g kolhydrater

Bild:

Susanna Livijn Wexell