Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
125 g | Färska champinjoner | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
150 g | Riven Ost | |
1 tsk | Salt | |
3 st | Vanliga Tomater | |
2 tsk | Spiskummin | |
320 g | Tortilla Wrap | |
2 dl | Creme Fraiche Paprika & Chili | |
115 g | Tacosås | |
1 st | Gul lök | |
500 g | Nötfärs | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 dl | Vatten | |
0,5 st | Bladpersilja - färsk | |
1 tsk | Strösocker | |
Tillbehör | ||
115 g | Tacosås | |
300 g | Vanliga morötter | |
3 dl | Gräddfil | |
70 g | Salladsmix |
Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning: Skala och finhacka gul lök och vitlök. Putsa och skär champinjonerna i tunna skivor.
Hetta upp en stekpanna med oljan och stek lök, vitlök och champinjoner lite gyllene. Tillsätt färsen och stek ytterligare tills färsen är helt genomstekt. Krydda med spiskummin, paprikapulver, oregano, socker och salt. Fräs ihop och tillsätt 1 dl vatten.
Blanda paprika/chili creme fraichen med 1/2 burk tacosås i en skål. Tillsätt hälften av röran till köttfärsen och spar resten till topping. Blanda ihop köttfärsröran och låt det bli varmt.
Skölj och grovhacka tomaterna.
Fördela köttfärsröran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en smord ugnsfast form. Bred ut resten av creme fraicheröran över tortillas i formen och strö över tomathacket och riven ost. Gratinera i ugnen ca 20- 25 min.
Tillbehör: Skölj salladen och skala och riv morötterna. Lägg upp i en skål.
Grovhacka persiljan och strö över dina enchiladas. Servera med sallad, gräddfil och tacosås.
Näringsvärde: 785 kcal, 42 g protein, 41 g fett, 57 g kolhydrater
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1