Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Tomatpuré | |
3 tsk | Harissa | |
3 dl | Rött matlagningsvin | |
4 msk | Oxfond | |
1 dl | Vatten | |
2 st | Vanliga morötter | |
1 st | Squash | |
600 g | Grytbitar Nötkött | |
4 st | Lagerblad | |
1 st | Gul lök | |
75 g | Bacon Skivat | |
3 dl | Flytande Creme Fraiche | |
1 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Gul Paprika |
Hacka lök och fräs i en gryta. Pressa i vitlök. Lägg i kött och bryn. Skär bacon fint och låt få färg i grytan. Häll i vin, vatten och fond. Rör i lagerblad, harrisa och tomtatpuré. Låt grytan puttra under lock i ca en timme. Skala och skär morötter i slantar. Lägg ner i grytan och låt bli mjuka. Skär paprika och squash i bitar och blanda i. Häll i crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ris.
2 Matlagningsvin Rött 250ml Zeta
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste
2 Nötgrytbitar Fryst EKO/KRAV 500g Melin
1 Flytande Creme Fraiche 17% Skånemejerier
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria