Linssoppa med curry och saffran
Mia Troberg

Linssoppa med curry och saffran

30 minEnkelt
153,65 kr
4 portioner13,60 kr per portion
Krämig kryddstark soppa med härlig smak av curry och saffran. Toppa gärna med en klick crème fraiche eller keso. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Topping
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
Soppa
2 mskFärsk ingefära
3 dlRöda Linser Torkade
1 lVatten
300 gPotatis Fast
1 mskCurry
0,5 krmSaffran
2 stGrönsaksbuljong
1 klyftaVitlök Vanlig
200 gVanliga morötter
0,5 stChilipeppar Röd
1 krmSalt Fint
1 stGul lök
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Skär potatisen i tärningar, skiva morot och hacka löken och vitlöken. Fräs i oljan tillsammans med riven ingefära, curry, saffran och hackad röd chili.

2

Tillsätt linser och fräs en minut. Häll i grönsaksbuljongen och låt koka ca 20 minuter tills morötter och potatis är mjuka.

3

Tillsätt crème fraiche och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Toppa med crème fraiche.

Näringsvärde: Energi (kcal) 268,7, Protein (g) 9,9, Fett (g) 12,8, Kolhydrater (g) 24,7

Bild:

Sanna Livijn Wexell