Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
11 dl | Vetemjöl | |
50 g | Jäst Original Färsk | |
5 dl | Standardmjölk | |
2 msk | Honung Flytande | |
100 g | Smör | |
1 tsk | Salt |
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm vätskan till fingervarmt, ca 37 grader.
Smula sönder jästen i en stor bunke och häll i lite av den fingervarma vätskan. Rör tills jästen har löst sig.
Tillsätt resten av vätskan, honungen och saltet.
Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i 5 min.
Låt degen jäsa i bunken under en bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram tre plåtar med bakplåtspapper.
Dela degen i 15 lika stora delar. Forma till runda bullar och klappa ut dem till platta kakor – ca 12 cm i diameter.
Lägg fem kakor på varje plåt och nagga dem med en gaffel. Låt jäsa under bakduk i 5-10 min.
Grädda tekakorna i omgångar i mitten av ugnen, ca 6-7 min, eller tills bröden fått fin färg. Ta ut bröden och låt de svalna på ett ugnsgaller.
Servera tekakorna med smör och ost. Ät och njut!
Bild:
Linnea Flink
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt