Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Svampsås | ||
| 0,5 st | Citron | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 1 krm | Salt | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 50 g | Ruccolasallat | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 2 tsk | Grönsaksbuljong | |
| 0,5 st | Blomkål Färsk | |
| 250 g | Färska champinjoner | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| Tillbehör | ||
| 380 g | Spaghetti | |
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Svampsås: Putsa champinjonerna och skär i kvartar. Skölj och skär blomkålen i mindre buketter. Skala och finhacka vitlök och lök.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna 2-3 min utan att det tar färg. Tillsätt grädde och buljong och låt koka ihop 5 min. Pressa i citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Skölj och grovhacka persilja och skölj ruccolan.
Sila av pastan och blanda samman med svampsås, persilja och ruccola. Servera i djupa skålar.
Näringsvärde: 618 kcal, 14 g protein, 35 g fett, 61 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell

48,18 kr /kg

21,95 kr /st

93,17 kr /l

291,54 kr /kg

19,75 kr /kg

44,51 kr /kg

71,80 kr /kg

38,13 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

1 014,71 kr /kg

3,99 kr /l

217,27 kr /kg