Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Carbonara | ||
| 4 st | Ägg | |
| 1 st | Gul lök | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 2 dl | Vispgrädde | |
| 240 g | Bacon Skivat | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 75 g | Riven Gratängost | |
| 500 g | Spaghetti | |
| Tillbehör | ||
| 100 g | Körsbärstomater | |
| 0,5 st | Gurka | |
Carbonara: Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet.
Skala och finhacka löken och skär ner baconet i strimlor. Stek baconet tillsammans med löken knaprigt i en varm stekpanna utan fett. Häll sedan av det på hushållspapper.
Vispa samman äggulor, grädde och salt till en skummig kräm. Rör ner den rivna osten.
Tillbehör: Skölj och skär gurkan i stavar och skölj och halvera tomaterna.
Carbonara: Häll av pastavattnet och ringla lite olja över. Blanda pastan med äggkrämen, rör om. Strö över bacon och lökfräset och mal över svartpeppar. Servera i djupa tallrikar med gurkstavar och cocktailtomater vid sidan om.
Näringsvärde: Kcal: 705 Fett: 42 g Protein: 41 g Kolhydrater: 39 g
Bild:
Kerstin Eriksson

4,20 kr /st

19,67 kr /kg

69,00 kr /l

44,95 kr

170,00 kr /kg

25,95 kr /kg

99,80 kr /kg

62,78 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg