Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kyckling | ||
| 600 g | Färsk kycklingfilé | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 msk | Olivolja | |
| Krämiga rödbetor | ||
| 1 tsk | Olivolja | |
| 1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
| 0,5 st | Citron | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 kg | Rödbetor - Förkokta | |
| 2 tsk | Honung Flytande | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Sallad | ||
| 250 g | Vitkål | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 0,5 st | Huvudsallat | |
| 2 tsk | Vit balsamvinäger | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Krämiga rödbetor: Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Krydda med salt och svartpeppar efter smak samt timjan. Ringla över olja och honung och klicka över yoghurt. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn filéerna på båda sidor i ca 2 min så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen i ca 10-15 min tills de är helt genomstekta.
Sallad: Skölj och strimla salladen. Skölj vitkålen och skär i tunna strimlor. Använd gärna en osthyvel. Skala och finstrimla löken. Blanda i en skål med olja, vinäger och en nypa salt.
Ta ut rödbetorna och riv citronskal över. Servera med stekt kyckling och sallad
Näringsvärde: 470 kcal. 38 g protein, 20 g fett, 31 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell

158,92 kr /kg

44,50 kr /kg

48,18 kr /kg

37,90 kr /kg

18,48 kr /kg

19,75 kr /kg

193,44 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr

72,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

33,95 kr

111,90 kr /kg

187,80 kr /l
