Gå vidare till huvudinnehåll
Sashimi med ingefära, lime och chili på salladsbädd
Mia Troberg

Sashimi med ingefära, lime och chili på salladsbädd

30 minEnkelt
362,50 kr
4 portioner 54,91 kr per portion
En vacker och fräsch sallad som imponerar på gästerna men är superenkel att göra. Använd laxfilé utan skinn och ben och gärna rostade sesamfrön.
Ingredienser
Sallad
2 dlQuinoa
2 stVanliga morötter
1 mskSesamfrö
4 stSalladslök
1 stGurka
Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskRisvinäger
0,5 stLime
0,5 stKoriander - färsk
1 tskRapsolja
1 krmSalt
2 tskSesamolja
500 gFärsk laxfilé
2 mskSesamfrö
0,5 stLime
1 mskFärsk ingefära
2 tskJapansk soja
0,5 stChilipeppar Röd
1 krmSalt
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Skär laxen i 1 cm stora kuber och lägg i en skål. Skala och riv ingefäran. Hacka chilin fint. Tillsätt ingefära, chili, pressa över limesaft, sesamolja, olivolja, soja och sesamfrön och blanda runt. Låt stå i kylen i en kvart.

2

Koka quinoan.

3

Dressing: Blanda risvinäger, rapsolja och lime. Smaksätt med salt, peppar och hackad koriander.

4

Skär löken och gurkan i tunna skivor och hacka morötterna fint. Blanda ihop i en skål med quinoan och lägg på laxen. Strö över sesamfrön.

Näringsinnehåll:

Energi (kcal) 416,4

Protein (g) 26,5

Fett (g) 28,2

Kolhydrater (g) 13,4

Bild:

Linnea Swärd