Gå vidare till huvudinnehåll
Sötpotatisgratäng med snabbstekt kycklingfilé
Mari Bergman

Sötpotatisgratäng med snabbstekt kycklingfilé

50 minEnkelt
372,60 kr
4 portioner 62,61 kr per portion
En underbar potatisgratäng gjord på sötpotatis istället för vanlig potatis som serveras med kyckling och sallad. Sötpotatisgratängen går utmärkt att tillaga en dag i förväg. Den håller sig i kylen i ca 3-4 dagar.

Sallad
1 krmSalt
125 gBroccoli
1 stGranatäpple
30 gSalladsmix
2 tskOlivolja
1 tskBalsamvinäger
Kyckling
1 krmSalt
600 gFärsk kycklingfilé
1 mskSmör
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
Sötpotatisgratäng
100 gFetaost
1 kgSötpotatis
1 tskSalt
3 dlVispgrädde
1 tskTimjan - torkad
2 dlMjölk
3 krmChiliflakes
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Sötpotatisgratäng: Skala och skiva sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor.

3

Blanda samman grädde, mjölk, smulad fetaost, timjan, chiliflakes och salt i en bunke.

4

Lägg sötpotatisskivorna i en ugnsform och häll över gräddblandningen. Smula över resten av fetaosten och sätt in i ugnen i ca 40 min.

5

Sallad: Skär broccolin i mindre buketter. Koka upp saltat vatten och koka broccolibuketterna i ca 30 sek. Sila av vattnet och spola broccolin kall. Lägg upp i en skål och tillsätt salladsmixen.

6

Dela granatäpplet i 4 delar och pilla ut kärnorna. Blanda kärnorna med salladen och tillsätt olja och balsamvinäger.

7

Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn kycklingfiléerna i ca 4 min/ sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.

Servera kycklingen med sötpotatisgratäng och sallad.

Näringsvärde: 879 kcal, 52 g protein, 49 g fett, 58 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir