Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 krm | Salt Fint | |
125 g | Broccoli | |
1 st | Granatäpple | |
30 g | Salladsmix | |
2 tsk | Olivolja | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
Kyckling | ||
1 krm | Salt Fint | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
Sötpotatisgratäng | ||
100 g | Fetaost | |
1 kg | Sötpotatis | |
1 tsk | Salt Fint | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
2 dl | Mjölk | |
3 krm | Chiliflakes |
Värm ugnen till 200 grader.
Sötpotatisgratäng: Skala och skiva sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor.
Blanda samman grädde, mjölk, smulad fetaost, timjan, chiliflakes och salt i en bunke.
Lägg sötpotatisskivorna i en ugnsform och häll över gräddblandningen. Smula över resten av fetaosten och sätt in i ugnen i ca 40 min.
Sallad: Skär broccolin i mindre buketter. Koka upp saltat vatten och koka broccolibuketterna i ca 30 sek. Sila av vattnet och spola broccolin kall. Lägg upp i en skål och tillsätt salladsmixen.
Dela granatäpplet i 4 delar och pilla ut kärnorna. Blanda kärnorna med salladen och tillsätt olja och balsamvinäger.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn kycklingfiléerna i ca 4 min/ sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Servera kycklingen med sötpotatisgratäng och sallad.
Näringsvärde: 879 kcal, 52 g protein, 49 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria