Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sallad | ||
| 1 krm | Salt | |
| 125 g | Broccoli | |
| 1 st | Granatäpple | |
| 30 g | Salladsmix | |
| 2 tsk | Olivolja | |
| 1 tsk | Balsamvinäger | |
| Kyckling | ||
| 1 krm | Salt | |
| 600 g | Färsk kycklingfilé | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Olivolja | |
| Sötpotatisgratäng | ||
| 100 g | Fetaost | |
| 1 kg | Sötpotatis | |
| 1 tsk | Salt | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
| 2 dl | Mjölk | |
| 3 krm | Chiliflakes | |
Värm ugnen till 200 grader.
Sötpotatisgratäng: Skala och skiva sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor.
Blanda samman grädde, mjölk, smulad fetaost, timjan, chiliflakes och salt i en bunke.
Lägg sötpotatisskivorna i en ugnsform och häll över gräddblandningen. Smula över resten av fetaosten och sätt in i ugnen i ca 40 min.
Sallad: Skär broccolin i mindre buketter. Koka upp saltat vatten och koka broccolibuketterna i ca 30 sek. Sila av vattnet och spola broccolin kall. Lägg upp i en skål och tillsätt salladsmixen.
Dela granatäpplet i 4 delar och pilla ut kärnorna. Blanda kärnorna med salladen och tillsätt olja och balsamvinäger.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn kycklingfiléerna i ca 4 min/ sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Servera kycklingen med sötpotatisgratäng och sallad.
Näringsvärde: 879 kcal, 52 g protein, 49 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

67,80 kr /kg

59,80 kr /kg

1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
337,69 kr /kg

149,00 kr

159,67 kr /kg

39,86 kr /kg

69,00 kr /l

15,97 kr /l

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

131,90 kr /l

145,00 kr /kg

34,50 kr

33,95 kr

37,95 kr