Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad laxfilé med rostad färskpotatis och Västerbottenssås
Mari Bergman

Grillad laxfilé med rostad färskpotatis och Västerbottenssås

50 minEnkelt
363,70 kr
4 portioner78,03 kr per portion
Underbar grillmiddag med fem huvudingredienser! Lax med rostad färskpotatis toppad med citrondressing. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
2 dlCreme Fraiche Naturell
600 gFärsk laxfilé
1 stCitron - Eko
1 kgDelikatesspotatis
150 gRiven Västerbottensost
Från ditt skafferi
1 stBakplåtspapper
1 krmSvartpeppar
2 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
0,5 mskHonung Flytande
1 stRödlök
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Tvätta potatisen och lägg de hela potatisarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och strö över salt. Rosta i ugnen ca 40 min.

3

Krydda laxfilén med salt och peppar. Grilla den hela laxfilén med skinnsidan upp i en grillpanna eller på utegrillen i ca 2-3 min. Vänd laxen och grilla klart med skinnsidan ner i ca 15 min. Lägg på ett lock om du grillar på utegrillen.

4

Blanda rivet citronskal, citronsaft, 1 msk olivolja, honung, salt och peppar i en skål till en dressing.

5

Finhacka rödlöken.

6

Mixa samman riven Västerbottensost med creme fraiche till en slät kräm. Smaka av med lite salt och peppar.

7

Ta ut potatisen ur ugnen och lägg upp på ett fat. Krossa potatisarna lite lätt med en gaffel. Ringla över citrondressingen och strö över finhackad rödlök och ev någon ört som krasse eller persilja.

8

Servera den grillade laxen med rostad färskpotatis och Västerbottenssås.

Bild:

Nurlan Emir