Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
600 g | Färsk laxfilé | |
1 st | Citron - Eko | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
150 g | Riven Västerbottensost | |
Från ditt skafferi | ||
1 st | Bakplåtspapper | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 msk | Honung Flytande | |
1 st | Rödlök |
Värm ugnen till 200 grader.
Tvätta potatisen och lägg de hela potatisarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och strö över salt. Rosta i ugnen ca 40 min.
Krydda laxfilén med salt och peppar. Grilla den hela laxfilén med skinnsidan upp i en grillpanna eller på utegrillen i ca 2-3 min. Vänd laxen och grilla klart med skinnsidan ner i ca 15 min. Lägg på ett lock om du grillar på utegrillen.
Blanda rivet citronskal, citronsaft, 1 msk olivolja, honung, salt och peppar i en skål till en dressing.
Finhacka rödlöken.
Mixa samman riven Västerbottensost med creme fraiche till en slät kräm. Smaka av med lite salt och peppar.
Ta ut potatisen ur ugnen och lägg upp på ett fat. Krossa potatisarna lite lätt med en gaffel. Ringla över citrondressingen och strö över finhackad rödlök och ev någon ört som krasse eller persilja.
Servera den grillade laxen med rostad färskpotatis och Västerbottenssås.
Bild:
Nurlan Emir
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel