Gå vidare till huvudinnehåll
Parmesankyckling med tomat, basilika och dijon
Åse Falkman Fredrikson

Parmesankyckling med tomat, basilika och dijon

50 minEnkelt
444,15 kr
4 portioner 32,70 kr per portion
Enkel och god kyckling som passar lika bra som vardagsmiddag som till helgbjudningen! Receptet kommer från Åse Falkman Fredrikson, 56kilo.se

1 krmSvartpeppar Malen
50 gSoltorkade Tomater
2 dlRiven Parmesanost
4 stKycklingfile Fryst
1 mskSmör
2 dlVispgrädde
0,5 tskSalt
1 tskTorkad oregano
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stBasilika - färsk
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 dlSvarta oliver utan kärnor
3 mskFärskost Naturell
3 mskDijonsenap
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Putsa och dela kycklingfiléerna på längden. Stek i smör i het panna, bara tills kycklingen fått fin färg. Lägg över i ugnsform.

3

Vispa ihop grädde, crème fraiche, riven parmesan, färskost, dijonsenap, pressad vitlök, skivade oliver och strimlade soltorkade tomater. Smaka av med salt och peppar.

4

Grovhacka basilikan och lägg över kycklingen, häll såsen över. Krydda ev. med lite oregano

5

Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.