Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Från ditt skafferi | ||
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 4 msk | Olivolja | |
| 2 tsk | Vit balsamvinäger | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Ägg | |
| 1 dl | Panko | |
| Köp hem | ||
| 250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
| 1 st | Basilika - färsk | |
| 600 g | Kyckling Minutfilé | |
| 85 g | Riven Parmesanost | |
| 1 kg | Färskpotatis | |
Värm ugnen till 200 grader. Tina ärtorna.
Skölj potatisen och lägg potatisarna i en ugnsfast form. Tillsätt 1 msk olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta potatisen i ugnen i ca 35-40 min.
Dela varje kycklingfilé i två tunnare filéer. Salta och peppra på båda sidor.
Vispa upp ägget i en skål. Blanda riven parmesanost och pankoströbröd på ett fat.
Vänd kycklingfiléerna i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja och stek kycklingfiléerna på hög värme i ca 2 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen bli genomstekt.
Mixa samman tinade ärtor med basilikablad, 1 msk olja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Servera den panerade kycklingen med rostad potatis och ärtdipp.
Bild:
Lina Eriksson

3,25 kr /st

124,75 kr /kg

40,50 kr /kg

179,67 kr /kg

160,83 kr /kg

382,35 kr /kg

2 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
22,17 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

187,80 kr /l

29,17 kr /kg