Gå vidare till huvudinnehåll
Spaghetti med grillad paprikasås och solrosfrön
Mari Bergman

Spaghetti med grillad paprikasås och solrosfrön

20 minEnkelt
216,75 kr
4 portioner 27,01 kr per portion
En lättlagad pastarätt med smakrik sås som kommer uppskattas av både stora och små. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
1 stGul lök
550 gGrillad paprika
150 gSolroskärnor Naturella
1 stPersilja - färsk
400 gSpaghetti
Från ditt skafferi
1 krmSvartpeppar Malen
2 tskPaprikakrydda
1 tskFlingsalt
1 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskChiliflakes
Instruktioner
1

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Sila av oljan från den grillade paprikan och grovhacka paprikan.

3

Rosta solrosfröna i en torr stekpanna med paprikapulver, chiliflakes och flingsalt. Häll över solrosfröna på en tallrik.

4

Hetta upp olja i stekpannan och bryn lök och vitlök. Tillsätt grillad paprika, hälften av de rostade solrosfröna och 1 dl av det kokande pastavattnet. Låt såsen koka ihop och mixa den slät med hjälp av en stavmixer eller blender.

5

Sila av pastavattnet och blanda pastan med paprikasåsen. Tillsätt finhackad persilja och smaka av med salt och peppar.

6

Lägg upp pastan på tallrikar och strö över de rostade solrosfröna. Klart att servera!

Bild:

Nurlan Emir