Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Basmatiris | |
| Sojasås | ||
| 0,5 st | Färsk Chili | |
| 2 msk | Strösocker | |
| 2 tsk | Färsk ingefära | |
| 1 dl | Japansk soja | |
| 1 msk | Sesamfrö Skalat | |
| 20 ml | Fisksås - Asiatisk | |
| Lax | ||
| 600 g | Laxfilé | |
| 75 g | Salladslök | |
| 0,5 st | Gurka | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Sojasås: Skala och finstrimla ingefäran. Skölj, kärna ur och finhacka chilipepparn. Blanda soja, fisksås, ingefära, chili, socker och sesamfrön i en skål. Rör tills sockret lösts upp.
Lax: Lägg hela laxfilén med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form och häll över sojasåsen. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Skala och kärna ur gurkan. Skär gurkan i små kuber och strimla salladslöken.
Toppa laxen med gurka och salladslök.
Servera laxen med nykokt ris.
Näringsvärde: 552 KCAL 36 G PROTEIN 19 G FETT 58 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd

238,00 kr /kg

299,00 kr /kg

972,37 kr /kg

99,75 kr /l

172,50 kr /kg

71,19 kr /kg

81,30 kr /kg

59,95 kr

22,95 kr /kg

296,67 kr /l