Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Broccolifritters | ||
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt | |
5 st | Ägg | |
100 g | Parmesanost | |
3 st | Broccoli Färsk | |
2 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Olivolja | |
Sallad | ||
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
1 krm | Flingsalt | |
125 g | Körsbärstomater | |
4 dl | Quinoa | |
Dipp | ||
150 g | Fetaost | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Broccolifritters: Dela broccolin i buketter och koka några minuter så att den är mjuk men har lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och låt rinna av och svalna lite.
Riv parmesanosten. Vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med mjöl, parmesan, pressad vitlök, salt och peppar. Hacka broccolin i små bitar och tillsätt till äggblandningen.
Sallad: Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Skölj grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Skala och finstrimla löken. Blanda quinoa med grönsakerna och ringla över lite olja och vinäger. Salta och peppra efter smak.
Dipp: Mixa yoghurt och fetaost med en stavmixer eller mosa ihop med en gaffel. Smaka av med lite salt och peppar och ställ kallt till servering.
Broccolifritters: Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Klicka ut smeten med en sked direkt i pannan till små biffar. Stek inte för många i taget. Stek några minuter per sida så att det får en vacker färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera broccolifritters tillsammans med din sallad och fetaostdipp.
Näringsvärde: 693 KCAL 39 gram protein 35 gram fett 49 gram kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana