Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Broccolifritters | ||
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 tsk | Salt | |
| 5 st | Ägg | |
| 100 g | Parmesanost | |
| 3 st | Broccoli Färsk | |
| 2 dl | Vetemjöl | |
| 2 dl | Olivolja | |
| Sallad | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Balsamvinäger | |
| 1 krm | Flingsalt | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 4 dl | Quinoa | |
| Dipp | ||
| 150 g | Fetaost | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Broccolifritters: Dela broccolin i buketter och koka några minuter så att den är mjuk men har lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och låt rinna av och svalna lite.
Riv parmesanosten. Vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med mjöl, parmesan, pressad vitlök, salt och peppar. Hacka broccolin i små bitar och tillsätt till äggblandningen.
Sallad: Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Skölj grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Skala och finstrimla löken. Blanda quinoa med grönsakerna och ringla över lite olja och vinäger. Salta och peppra efter smak.
Dipp: Mixa yoghurt och fetaost med en stavmixer eller mosa ihop med en gaffel. Smaka av med lite salt och peppar och ställ kallt till servering.
Broccolifritters: Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Klicka ut smeten med en sked direkt i pannan till små biffar. Stek inte för många i taget. Stek några minuter per sida så att det får en vacker färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera broccolifritters tillsammans med din sallad och fetaostdipp.
Näringsvärde: 693 KCAL 39 gram protein 35 gram fett 49 gram kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd

4,20 kr /st

473,00 kr /kg

67,80 kr /kg

99,80 kr /kg

101,90 kr /kg

159,67 kr /kg

49,90 kr /kg

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

8,98 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

131,90 kr /l

167,80 kr /kg