Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Penne | |
1 krm | Salt Fint | |
1 st | Fänkål Färsk | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
0,5 dl | Bladpersilja - färsk | |
3 msk | Citron | |
280 g | Gröna oliver | |
2 dl | Vatten | |
250 g | Körsbärstomater | |
2 msk | Grönsaksfond | |
0,5 st | Färsk Chili | |
500 g | Lammfärs | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Rosmarin - färsk | |
410 g | Black Eye Bönor | |
100 g | Palsternacka | |
3 st | Vitlök Vanlig |
Skär lök, fänkål och palsternacka i sockerbitsstora bitar. Skiva vitlöken tunt. Skala citronen och dela skalet i stora bitar. Fräs allt i olja i en stekpanna. Tillsätt rosmarin och timjan och smaka av med salt och peppar. Klicka i lammfärsen i grova bitar, finfördela den inte. Häll på grönsaksfond, vatten och tunnt skivad chili. Låt puttra 7-8 minuter. Lägg i bönor, oliver och tomater. Smaka av med citronsaft. Blanda om, strö över hackad persilja och servera tillsammans med pasta.
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Bladpersilja Kruka EKO Klass1
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Black Eye Bönor Ekologisk Saltå Kvarn