Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Övrigt | ||
1 st | Bakplåtspapper | |
Fyllning | ||
100 g | Pecorinoost | |
65 g | Ruccolasallat | |
200 g | Soltorkade Tomater | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,75 dl | Ajvar | |
0,5 tsk | Havssalt | |
0,5 dl | Cashewnötter Naturella | |
Pizzabotten | ||
1,5 dl | Kikärtsmjöl | |
1 dl | Vatten | |
1 krm | Pizzakrydda |
Blanda ihop kikärtsmjöl med vatten och pizzakrydda och låt stå i 10 minuter (eller under hela dagen).
Sätt ugnen på 225 °C. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt och ugnsgrädda i 10 minuter.
Bred på ajvar och lägg på den rivna osten. Lägg på de soltorkade tomaterna. Toppa med cashewnötter, havssalt och svartpeppar. Ugnsgrädda i 10 minuter. Servera med rucolasallad.
170 kcal/portion
Receptet kommer från boken Kom igång med 5:2, av Ulrika Davidsson, Tukan förlag.
Bild:
Juliana Wiklund
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kikärtsmjöl EKO 400g BioFood