Gå vidare till huvudinnehåll
Köttfärssås och spaghetti
Hemmakock

Köttfärssås och spaghetti

30 minEnkelt
231,80 kr
4 portioner 28,67 kr per portion
Köttfärssås med spaghetti – en italiensk klassiker

500 gNötfärs
1 klyftaVitlök
400 gSpaghetti
1 stKöttbuljong
1 mskOlivolja
3 stVanliga Tomater
1 mskBalsamvinäger
2 tskTimjan
0,5 stPersilja - färsk
390 gPasserade Tomater
1 tskRödvinsvinäger
Instruktioner
1

Sätt på en stor kastrull med vatten till spaghettin.

2

Bryn färsen i olivoljan i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter. Pressa i vitlöken och låt det fräsa ca 3 minuter.

3

Tillsätt timjan, krossade tomater, vinäger och smulad buljongtärning.

4

Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.

5

Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.

6

Hacka persiljan. Skär tomaterna i bitar och blanda med persilja, olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.

Servera köttfärssåsen med spaghetti och tomater.