Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gryta | ||
1 msk | Senap Skånsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Gul Paprika | |
1 st | Röd Paprika | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
600 g | Falukorv | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
3 msk | Tomatpuré | |
0,5 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Vatten | |
Tillbehör | ||
3 dl | Långkornigt Ris | |
250 g | Haricot Verts Fryst | |
1 tsk | Smör |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet. Koka upp en kastrull med vatten till haricots vertsen.
Gryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär paprikorna i enkronas stora bitar. Skär korven i strimlor.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs lök och korv tills korven har fått lite färg. Tillsätt paprikabitarna, grädde, vatten, senap och tomatpuré och låt det koka ihop någon minut. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tillbehör: Koka haricots vertsen 1 minut och häll av vattnet. Tillsätt lite smör och salt och servera till korvgrytan och det nykokta riset.
Näringsvärde: 733 KCAL 20 G PROTEIN 47 G FETT 57 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant