Gå vidare till huvudinnehåll
Korv- och paprikagryta med ris och haricots verts

Korv- och paprikagryta med ris och haricots verts

20 minEnkelt
192,20 kr
4 portioner 23,05 kr per portion
En variant av en snabblagad korvstroganoff med paprika. Serveras med ris och brytbönor.

Gryta
1 mskSenap Skånsk
2 krmSvartpeppar Malen
1 stGul Paprika
1 stRöd Paprika
1 mskOlivolja
0,5 tskSalt
600 gFalukorv
1,5 dlVispgrädde
3 mskTomatpuré
0,5 stGul lök
2 klyftaVitlök Vanlig
1 dlVatten
Tillbehör
3 dlLångkornigt Ris
250 gHaricot Verts Fryst
1 tskSmör
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet. Koka upp en kastrull med vatten till haricots vertsen.

2

Gryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär paprikorna i enkronas stora bitar. Skär korven i strimlor.

3

Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs lök och korv tills korven har fått lite färg. Tillsätt paprikabitarna, grädde, vatten, senap och tomatpuré och låt det koka ihop någon minut. Smaka av med salt och svartpeppar.

4

Tillbehör: Koka haricots vertsen 1 minut och häll av vattnet. Tillsätt lite smör och salt och servera till korvgrytan och det nykokta riset.

Näringsvärde: 733 KCAL 20 G PROTEIN 47 G FETT 57 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd