Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
3 dl | Basmatiris | |
Gryta | ||
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Palsternacka | |
500 g | Sötpotatis | |
1,5 tsk | Timjan - torkad | |
2 st | Rödlök | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Purjolök | |
4 dl | Vatten | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
3 msk | Tomatpuré | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
1 st | Lagerblad | |
370 g | Passerade Tomater | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
300 g | Vanliga morötter | |
400 g | Lammfärs |
Gryta: Skala rödlök, vitlök, palsternacka, morötter och sötpotatis.
Finhacka vitlöken, klyfta rödlöken och skär rotfrukterna och purjolöken i bitar.
Hetta upp lite olja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök mjuk utan att de tar färg. Tillsätt färsen och stek ytterligare tills den är helt genomstekt.
Tillsätt tomatpuré, rotfrukter, purjolök, lagerblad, timjan, buljong, salt, svartpeppar, passerade tomater och vatten. Låt koka 20-30 min eller tills rotfrukterna är mjuka.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet
Grovhacka persilja och strö över grytan vid servering.
Servera tillsammans med ris.
Näringsvärde: 482 KCAL 23 G PROTEIN 10 G FETT 68 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt