Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sallad | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 70 g | Salladsmix | |
| 1 krm | Salt | |
| 62,5 g | Salladslök | |
| 0,5 msk | Balsamvinäger | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 150 g | Sockerärta Färsk | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| Pasta | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Ägg | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 100 g | Riven Parmesanost | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 280 g | Penne | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 2 msk | Smör | |
| 50 g | Soltorkade Tomater | |
| 250 g | Sparris Färsk | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka vitlöken och dela sparrisen i 3 delar.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs vitlök och sparris hastigt. Grovhacka de soltorkade tomaterna och sila av vätskan från körsbärstomaterna. Tillsätt tomaterna i pannan. Skölj och grovhacka persiljan.
Sila av pastan. Tillsätt pasta, persilja, äggula och parmesanost till tomatsåsen. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Skär paprikan i bitar och dela tomaterna på mitten. Strimla salladslöken. Blanda alla salladsingredienser i en skål och tillsätt lite olja, balsamvinäger och en nypa salt.
Servera den krämiga pastan med sallad.
Näringsvärde: 641 kcal, 27 g protein, 28 g fett, 63 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
337,69 kr /kg

95,60 kr /kg

99,80 kr /kg

246,33 kr /kg

56,90 kr /kg

4,20 kr /st

21,95 kr /st

382,35 kr /kg

31,90 kr /kg

225,48 kr /kg

239,80 kr /kg

56,25 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

131,90 kr /l

34,50 kr

145,00 kr /kg

217,27 kr /kg