Gå vidare till huvudinnehåll
Raita
Mari Bergman

Raita

15 minEnkelt
212,10 kr
4 portioner12,56 kr per portion
Raita är en klassisk indisk sås gjord på yoghurt, färska örter och grönsaker. Passar perfekt att servera till alla sorters indiska rätter så som chicken tikka masala, chicken tandoori, salmon masala eller chicken korma.

20 gKvisttomater, 1 tomat
3 dlYoghurt för Matlagning
0,25 stGurka
1 krmSvartpeppar
3 krmSalt Fint
20 gChilipeppar Röd, 0,5 röd chili
1 krmKummin
0,5 stKoriander - färsk
0,5 stRödlök
1 krmGaram Masala
0,5 stMynta - färsk
Instruktioner
1

Skär bort kärnhuset från tomaten och tärna tomatköttet smått. Skär gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Tärna gurkan smått. Skala och finhacka löken. Finhacka chilipeppar, mynta och koriander.

2

Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av raitan med salt och peppar.

Bild:

Nurlan Emir