Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Surkål | ||
| 3 msk | Vitvinsvinäger | |
| 500 g | Vitkål | |
| 0,5 st | Dill - färsk | |
| 1 tsk | Kummin | |
| 0,5 dl | Vatten | |
| 1 tsk | Salt | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 4 st | Enbär | |
| 1 st | Äpple Royal Gala | |
| Tillbehör | ||
| 2 krm | Salt | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 4 st | Ägg | |
| 800 g | Potatis Fast | |
| 4 msk | Senap | |
| 480 g | Chorizo | |
| 1 msk | Olivolja | |
Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och tärna potatisen. Lägg potatistärningarna i en ugnsfast form. Tillsätt 2 msk olivolja och salt efter smak. Blanda om ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 30 min.
Surkål: Skiva vitkålen tunt och skölj den. Skölj och riv äpplet och skala och skiva den gula löken tunt. Finhacka enbären. Lägg allting i en kastrull och tillsätt vitvinsvinäger, kummin, salt och vatten. Låt vitkålen småsjuda under lock i ca 15 min. Rör om då och då. När vitkålen är mjuk så är den klar. Häll upp i en skål och låt den svalna något. Skölj och finhacka dillen och tillsätt till surkålen.
Korv: Hetta upp en panna med lite olja. Gör några snitt i korvarna och stek dem gyllene ca 5 min tills de är genomstekta. Lägg över korvarna i ugnen så att de håller värmen. Stek 4 ägg i lite olja så som du vill ha dem.
Servera chorizon med ugnsrostad potatis, stekt ägg, surkål och senap.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: Kcal: 693 Fett: 41 g Protein: 30 g Kolhydrater: 47 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell

18,98 kr /kg

597,50 kr /kg

547,50 kr /kg

19,67 kr /kg

1 386,36 kr /kg

1 Äpple Royal Gala EKO 6-pack Klass1
53,87 kr /kg

4,20 kr /st

22,17 kr /kg

95,83 kr /kg

139,80 kr /l

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

153,26 kr /kg
