Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Aubergine | ||
| 2 st | Aubergine | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 3 st | Ägg | |
| 100 g | Riven Ost | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 dl | Vetemjöl | |
| Paprikadipp | ||
| 150 g | Ajvar | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 1 krm | Salt | |
| Bulgursallad | ||
| 3 dl | Bulgur | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 50 g | Ruccolasallat | |
| 1 st | Rödlök | |
| 200 g | Palsternacka | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Vit balsamvinäger | |
| 200 g | Vanliga morötter | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Bulgursallad: Skala och tärna morötter, palsternacka och lök. Skala och grovhacka vitlöken. Lägg över allting i en ugnsfast form och tillsätt 1 msk olivolja och salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 25- 30 min.
Skölj och grovhacka persiljan, skölj ruccolan. Lägg över i en skål och ställ åt sidan så länge.
Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
Paprikadipp: Blanda crème fraiche med Ajvar Relish i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
Aubergine: Lägg riven ost på en tallrik. Häll mjöl på en annan tallrik och vispa upp äggen med en gaffel i en djup tallrik.
Skölj och skär auberginerna i ½ cm tjocka skivor på längden. Använd dig av ca 8 skivor och ta bort ändarna. Salta och peppra varje skiva och vänd först i mjöl, sedan i ägg och sist i osten. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på medelhög värme ca 1 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och förvara i ugnen till servering.
Bulgursallad: Blanda de rostade rotfrukterna med den kokta bulgurn, persilja och ruccolasalladen. Tillsätt 1 msk olivolja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och blanda om ordentligt. Servera med ostpanerad aubergine och ajvardipp.
Näringsvärde: Kcal: 637, Fett: 31 g, Protein: 26 g, Kolhydrater: 57 g
Bild:
Linnea Swärd

61,64 kr /kg

4,20 kr /st

193,00 kr /kg

82,71 kr /kg

69,90 kr /l

31,95 kr /kg

291,54 kr /kg

30,00 kr /kg

33,90 kr /kg

13,95 kr /kg

21,95 kr /st

145,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

34,50 kr

8,98 kr /kg

187,80 kr /l

217,27 kr /kg