Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Örtsås | ||
| 0,5 st | Citron | |
| 2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| 0,5 st | Dill - färsk | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| Tillbehör | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Broccoli Färsk | |
| Potatis | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 700 g | Potatis Fast | |
| 1 tsk | Salt | |
| Lax | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 600 g | Färsk laxfilé | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Örtsås: Skölj och finhacka dillen och blanda med yoghurt, citronskal- och saft. Smaka av med salt och peppar.
Lax: Ta bort ev skinn från laxen och skär den i 4 portionsbitar. Salta och peppra efter smak.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek laxen gyllenbrun på medelhög värme på båda sidor ca 2 min. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
Tillbehör: Skölj och dela broccolin i små buketter. Koka dem i lite saltat vatten ca 30 sek-1 min. Sila av vattnet och lägg upp buketterna i en skål.
Servera den stekta laxen med rostad potatis, örtsås och broccoli.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 515 kcal, 35 g protein, 27 g fett, 33 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

54,24 kr /kg

49,90 kr /kg

697,50 kr /kg

67,80 kr /kg

22,17 kr /kg

278,00 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l