Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Fyllning | ||
| 600 g | Färsk rabarber | |
| 1 krm | Ingefära Malen | |
| 0,5 msk | Potatismjöl | |
| 1 krm | Kardemumma Mald | |
| 1 dl | Strösocker | |
| Pajdeg | ||
| 200 g | Smör | |
| 2,5 dl | Rismjöl | |
| 3 dl | Havregryn | |
| 1,5 dl | Strösocker | |
| 0,5 dl | Sirap Ljus | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 tsk | Bakpulver | |
Värm ugnen till 175 grader.
Fyllning: Skiva rabarberna och blanda med socker, kardemumma, ingefära och potatismjöl i en bunke och lägg sedan fyllningen i botten av en pajform.
Pajdeg: Bryn smöret. Blanda ihop socker, salt, havregryn, rismjöl och bakpulver i en bunke.
Tillsätt det brynta smöret och sirapen och rör ihop till en jämn smet.
Klicka ut smeten jämnt fördelat över rabarberna i formen.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 35-40 min eller tills pajen fått fin färg. Ta ut pajen och låt den svalna något. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Bild:
Susanna Blåvarg

79,90 kr /kg

64,88 kr /kg

26,95 kr /kg

27,93 kr /kg

869,35 kr /kg

43,90 kr /kg

1 267,86 kr /kg

22,50 kr /kg

129,00 kr /kg

29,17 kr /kg

77,78 kr /kg