Gå vidare till huvudinnehåll
Frukt är godis
Kokbok

Frukt är godis

5 minEnkelt
546,50 kr
4 portioner 54,07 kr per portion
Fredagsmyset är heligt för många. Att kunna ha någonting gott att äta framför TV:n känns viktigt och trevligt. Men frågan är om det är just chipsen eller kakorna som gör det hela mysigt? Eller är det att man gör någonting tillsammans? Detta är ett utmärkt tillfälle att göra något man mår bra av, genom att inse att frukt faktiskt är godis. Välj en favorit av dessa tips eller duka upp hela godisbuffén på soffbordet! Recept ur boken ”Eat clean” (Massolit förlag). Foto: Bianca Brandon-Cox

Frukt på pinne
4 stGrillpinnar
70 gMörk chokladkaka
2 stKiwi
Fruktsallad
0,5 dlHasselnötter
2 stPäron Conference
2 stÄpple Royal Gala
1 stPassionsfrukt
100 gJordgubbar
2 stKiwi
50 gMörk chokladkaka
Mango
225 gMango Fryst
Chokladdoppad banan
0,5 dlHasselnötter
100 gMörk chokladkaka
2 stBanan
2 stGrillpinnar
0,5 dlPistagenötter
Instruktioner
1

Fruktsallad: Ta de frukter du får tag i, se gärna till att få med olika färger och toppa eventuellt med nötter och kakaonibs (bitar av kakaoböna) eller hackad mörk choklad för att få ännu mer näring och härlig crunch i tuggorna. Med små knep som att ringla passionsfrukt över blir en enkel fruktsallad plötsligt festligare.

2

Chokladdoppad banan: Doppa en banan i smält choklad och strössla eventuellt över hackade nötter. Frys in bananen innan så blir den ett ljuvligt glassubstitut.

3

Frukt på pinne: Att bara trä upp frukten på en glasspinne eller göra ”grillspett” med olika frukter är ett enkelt sätt att få vanlig frukt lite mer spännande och lyxig!

4

Mango, fryst och torkad: Mango är min personliga favorit. Frysta mangobitar är supergoda snacks, likaså torkad mango. Klipp den i småbitar och de blir förvillande lika godisbitar.

Bild:

Bianca Brandon-Cox