Banoffee paj med daimkross
Mari Bergman

Banoffee paj med daimkross

15 minEnkelt
103,80 kr
10 portioner8,17 kr per portion
Paj på 15 min! Otroligt god paj med banan, kolasås och grädde. Använd gärna en färdig karamelliserad mjölk för snabbast resultat. Toppa med daimkrisp, ät och njut!

Pajdeg
120 gMat & Bak Smör
300 gDigestive original
Fyllning
56 gDaim
3 dlVispgrädde
3 stBanan
397 gKaramelliserad mjölk
0,5 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Mixa kexen till ett smul i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.

2

Lägg ett bakplåtspapper i en springform ca 22 cm i diameter. Tryck ut kexblandningen i formen och låt stå i frysen i ca 10 min.

3

Blanda karamelliserad mjölk med flingsalt. Vispa grädden och fyll en spritspåse. Skiva bananer och hacka daim.

4

Ta ut pajbottnen från frysen och ta loss den från springformen. Lägg den på ett fat och fördela den karamelliserade mjölken över. Fördela ett lager bananskivor över och spritsa över grädden. Dekorera med extra bananskivor och hackad daim. Servera med detsamma.

Bild:

Nurlan Emir