Gå vidare till huvudinnehåll
Banoffee paj med daimkross
Mari Bergman

Banoffee paj med daimkross

15 minEnkelt
160,70 kr
10 portioner 13,16 kr per portion
Paj på 15 min! Otroligt god paj med banan, kolasås och grädde. Använd gärna en färdig karamelliserad mjölk/ Dulche De leche för snabbast resultat. Toppa med daimkrisp, ät och njut!

Pajdeg
120 gSmör
300 gDigestive original
Fyllning
56 gDaim
3 dlVispgrädde
600 gBanan, 3-4 st medelstora
397 gKaramelliserad mjölk
0,5 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Mixa kexen till ett smul i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.

2

Lägg ett bakplåtspapper i en springform ca 22 cm i diameter. Tryck ut kexblandningen i formen och låt stå i frysen i ca 10 min.

3

Blanda dulche de leche med flingsalt. Vispa grädden på låg hastighet så att den blir riktigt mjuk och fluffig. Skiva bananer och hacka daim.

4

Ta ut pajbottnen från frysen, ta loss den från springformen och lägg den på ett fat. Bred ut dulche de lechen över pajbotten och fördela bananerna över. Häll över grädden och strö över den hackade daimen. Servera med detsamma.