Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Salt kolasås | ||
1 dl | Strösocker | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
25 g | Smör | |
1 dl | Vispgrädde | |
Cheesecake | ||
0,5 dl | Florsocker | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
200 g | Färskost Naturell | |
2 dl | Vispgrädde | |
100 g | Digestive original |
Kolasås: Smält strösockret på låg värme i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt smöret när sockret är smält och karamellfärgat. Rör om tills smöret har smält.
Häll ned grädden och rör tills såsen har gått ihop sig. Låt såsen koka ca 5 min på låg värme.
Rör i flingsalt och låt såsen svalna. Kom ihåg att såsen tjocknar om den står i kylen. Ta fram i god tid innan servering.
Cheesecake: Mixa kexen i en matberedare eller mixer.
Vispa grädden fast och fluffig.
Blanda färskost med florsocker och vaniljsocker.
Blanda försiktigt ihop grädden med färskostblandningen.
Varva kexen med färskoströra och kolasås i portionsglas eller små skålar.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia