Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Wok | ||
| 250 g | Risnudlar | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 0,5 st | Salladskål | |
| 100 g | Cashewnötter Saltade | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 250 g | Rättika | |
| 250 g | Vanliga morötter | |
| Omelett | ||
| 1 dl | Standardmjölk | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Smör | |
| 4 st | Ägg | |
| Sås | ||
| 3 msk | Japansk soja | |
| 1 msk | Honung Flytande | |
| 3 krm | Chiliflakes | |
| 1 st | Lime | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Sätt ugnen på 100 grader och koka upp vatten i en kastrull till nudlarna.
Wok: Skala och finstrimla rättikan och morötterna. Skölj och strimla salladskålen och purjolöken. Lägg allting i en skål. Grovhacka cashewnötterna.
Sås: Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn. Blanda ihop med limesaft, soja, honung och chiliflakes.
Omelett: Vispa ihop ägg, mjölk och krydda med salt och peppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Stek omeletten på medelvärme i några minuter. Omeletten är klar när ytan börjar stelna. Lägg över omeletten på en tallrik och förvara i ugnen till servering.
Wok: Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna och stek grönsakerna så att de mjuknar men behåller sin krisp. Har du ingen stor stekpanna så stek grönsakerna i två omgångar. Tillsätt cashewnötterna när grönsakerna är klara.
Tillred nudlarna efter anvisning på förpackningen. Tillsätt nudlarna till grönsakerna och slå på såsen. Blanda om ordentligt. Skär omeletten i strimlor och servera till nudelwoken.
Näringsvärde: Kcal: 572 Fett: 22 g Protein: 15 g Kolhydrater: 73 g
Bild:
Linnea Swärd

149,72 kr /kg

37,44 kr /kg

182,38 kr /kg

38,42 kr /kg

33,90 kr /kg

13,95 kr /kg

13,97 kr /l

4,20 kr /st

52,66 kr /kg

139,75 kr /kg

40,56 kr /l

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

129,00 kr /kg

296,67 kr /l

111,90 kr /kg

1 355,36 kr /kg

217,27 kr /kg