Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Thaicurrygryta | ||
| 1 st | Röd Paprika | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 msk | Rapsolja | |
| 1 msk | Grönsaksfond | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 2 msk | Röd Currypasta | |
| 550 g | Falukorv | |
| 400 ml | Kokosmjölk | |
| 0,5 st | Lime | |
| 400 g | Morötter | |
| Tillbehör | ||
| 2 dl | Basmatiris | |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Thaicurrygryta: Skär korven i mindre bitar. Skölj och skiva purjolöken och skala och finhacka vitlöken. Skölj och skär paprika i mindre bitar och skala och skiva morötterna i slantar.
Hetta upp en stor stekpanna med olja och fräs alltsammans ca 5 min tills grönsaker och korv fått lite färg. Tillsätt currypasta och fräs ytterligare 1 min. Häll i kokosmjölk, buljong och pressa i limesaft. Sjud grytan ca 5 min. Smaka ev av med lite salt och peppar.
Servera thaicurrygrytan med nykokt ris.
Näringsvärde: 822 kcal, 25 g protein, 50 g fett, 64 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

56,90 kr /kg

38,42 kr /kg

181,36 kr /kg

49,94 kr /kg

75,80 kr /l

52,66 kr /kg

13,95 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

40,56 kr /l

1 Grönsaksbuljong Fond du Chef
8,13 kr /l

59,95 kr /kg