Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
150 g | Sugarsnaps | |
125 g | Körsbärstomater | |
Torskpaket | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Bakplåtspapper | |
400 g | Potatis Fast | |
1 krm | Salt | |
300 g | Blomkål Färsk | |
600 g | Torskfilé | |
0,5 st | Persilja - färsk |
Sätt ugnen på 200 grader.
Torskpaket: Tvätta potatisen och skär den i tunna skivor. Skölj och skiva blomkålen tunt. Skala och skiva lök och vitlök.
Dela fisken i mindre bitar, salta och peppra på båda sidor.
Gör 4 st stora ark av ugnsfolie eller bakplåtspapper. (Använder du bakplåtspapper behöver du snöre att knyta ihop paketen med.) Lägg potatis och blomkål i botten på varje foliepaket och fördela torsken ovanpå. Strö över lök och vitlök. Vik upp kanterna ordentligt så att det bildar en skål. Blanda grädde med salt och tillsätt drygt 1/2 dl grädde i varje paket. Grovhacka persiljan och strö över. Vik ihop och sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Skölj och dela tomaterna på mitten och skölj sugarsnapsen. Lägg upp i skålar och servera till torskpaketen.
Näringsvärde: 478 kcal, 32 g protein, 26 g fett, 26 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt