Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 krm | Salt | |
400 g | Penne | |
280 g | Bacon Skivat | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
75 g | Riven Ost | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
65 g | Salladsmix | |
3 dl | Vatten |
Pasta: Koka pastan i rejält saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
Strimla baconet och stek det knaprigt i en stor stekpanna, låt det sedan rinna av på hushållspapper (diska inte ur pannan).
Finhacka myntabladen och ta fram ärtorna från frysen. Riv osten.
Lägg tillbaka baconet i pannan och häll på crème fraiche och 3 dl kokvatten från pastan.
Sila av pastan.
Rör om såsen och tillsätt ärtor och mynta. När ärtorna har tinat, lägg i pastan och osten i pannan med såsen. Rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar. Servera genast tillsammans med grönsallad.
Näringsvärde: 783 kcal, 31 g protein, 47 g fett, 57 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1