Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad spetskålssallad
Mari Bergman

Grillad spetskålssallad

40 minEnkelt
164,65 kr
4 portioner 20,49 kr per portion
Att grilla spetskål är otroligt gott. Här använder vi både röd och vit spetskål som blandas med en frisk citrondressing.

3 mskOlivolja
1 tskFlingsalt
15 gKrasse
75 gFetaost
0,5 dlYoghurt för Matlagning
1 kgSpetskål, gärna en vit och en röd
1 stPurjolök
1 stCitron - Eko
2 krmSvartpeppar
2 tskHonung Flytande
Instruktioner
1

Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag. Fördela kolen/briketterna i grillen så att du kan använda både direkt och indirekt värme. Lägg fetaosten i frysen.

2

Dressing: Blanda ihop yoghurt, olja, rivet citronskal, citronsaft, honung, salt och peppar i en stor skål.

3

Spetskålssallad: Dela spetskålen på mitten och purjolöken på längden. Pensla snittytorna med olja. Grilla kål och purjolök med snittytan nedåt på direkt värme så att grönsakerna får en ordentlig grillyta. Grilla sedan klart på indirekt värme i ca 20 min tills grönsakerna är mjuka.

4

Skär den grillade spetskålen och purjolöken i bitar och blanda med dressingen. Lägg upp kålsalladen på ett fat och riv över fryst fetaost och klipp över krasse. Ät och njut!

Bild:

Susanna Blåvarg