Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Färsspett | ||
1 tsk | Salt Fint | |
500 g | Nötfärs | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Smör | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 st | Grillpinnar | |
0,5 st | Bladpersilja - färsk | |
0,25 st | Koriander - färsk | |
0,5 st | Gul lök | |
Fänkålsyoghurt | ||
0,5 msk | Olivolja | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Citron | |
300 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Flingsalt | |
1 st | Fänkål Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
0,25 st | Koriander - färsk | |
3 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Färsspett: Skala och riv löken. Skölj och finhacka persilja och koriander. Blanda med färsen och tillsätt salt och peppar.
Forma färsen runt spetten till små järpformade bollar. Stek spetten i smör och lite olja ett par minuter på varje sida på medelhög värme, vänd dem lite då och då under tiden.
Fänkålsyoghurt: Skeda upp yoghurten på ett fat. Riv fänkålen grovt på ett rivjärn. Skala och finriv ingefäran. Skölj och finriv skalet av 1 citron. Lägg fänkålen på yoghurten, ringla över citronsaften från 0,5 citron och strö över citronskalet. Avsluta med att strö över ingefäran samt att ringla över olivolja, svartpeppar och flingsalt efter smak.
Servera spetten med fänkålsyoghurt och ris. Strö över resten av koriandern.
Näringsvärde: 590 kcal, 32 g protein, 28 g fett, 52 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Bladpersilja Kruka EKO Klass1
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko