Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Wallenbergare | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 4 st | Ägg | |
| 2 dl | Vispgrädde | |
| 1 tsk | Salt | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| Tillbehör | ||
| 4 msk | Rårörda Lingon | |
| 1 krm | Salt | |
| 700 g | Potatis | |
| 75 g | Smör | |
| 250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Wallenbergare: Blanda färsen med äggulor, salt och peppar. Tillsätt lite grädde i taget under kraftig vispning eller mixning och blanda till en jämn smet. Forma 4 stora biffar eller 8 lite mindre biffar.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn wallenbergarna ca 2 min/sida. Sätt in stekpannan i ugnen eller lägg över wallenbergarna på ett ugnssäkert fat. Stek klart i ugnen i ca 10-15 min, beroende på storlek. Torka ur stekpannan.
Tillbehör: Smält smöret i stekpannan. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över de brynta smöret i en såsskål.
Sjud ärtorna i vatten i en kastrull på spisen så att de blir varma. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål.
Servera wallenbergarna med kokt potatis, ärtor, brynt smör och rårörda lingon.
Näringsvärde: 849 kcal, 36 g protein, 58 g fett, 42 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

3,25 kr /st

93,17 kr /l

153,00 kr /kg

87,80 kr /kg

16,48 kr /kg

40,50 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

34,50 kr

145,00 kr /kg