Wallenbergare med kokt potatis, gröna ärtor och brynt smör
Mari Bergman

Wallenbergare med kokt potatis, gröna ärtor och brynt smör

40 minEnkelt
278,75 kr
4 portioner33,53 kr per portion
Klassisk husmanskost när den är som bäst! För att få till fina wallenbergare är det viktigt att färs, ägg och grädde är kylskåpskalla när du tillagar dina wallenbergare.

Wallenbergare
1 mskOlivolja
4 stÄgg
2 dlVispgrädde
1 tskSalt Fint
500 gKöttfärs - Nöt
2 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
4 mskRårörda Lingon
1 krmSalt Fint
700 gPotatis
75 gMat & Bak Smör
250 gGröna Ärtor Frysta
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

3

Wallenbergare: Blanda färsen med äggulor, salt och peppar. Tillsätt lite grädde i taget under kraftig vispning eller mixning och blanda till en jämn smet. Forma 4 stora biffar eller 8 lite mindre biffar.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn wallenbergarna ca 2 min/sida. Sätt in stekpannan i ugnen eller lägg över wallenbergarna på ett ugnssäkert fat. Stek klart i ugnen i ca 10-15 min, beroende på storlek. Torka ur stekpannan.

5

Tillbehör: Smält smöret i stekpannan. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över de brynta smöret i en såsskål.

6

Sjud ärtorna i vatten i en kastrull på spisen så att de blir varma. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål.

Servera wallenbergarna med kokt potatis, ärtor, brynt smör och rårörda lingon.

Näringsvärde: 849 kcal, 36 g protein, 58 g fett, 42 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir