Recept | Efterrätt och Godis | Övrigt

Vit chokladfudge med citron

Foto: Sanna Livijn Wexell Vit chokladfudge med citron

Ljuvlig sötsyrlig fudge som smälter i din mun.

Gör så här:

Blanda vispgrädde, strösocker, sirap och salt i en kastrull. Koka upp till 120°. Rör hela tiden. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret. Hacka chokladen och rör ner den i kastrullen. Smaksätt med citronskalet. Häll upp blandningen i en bakplåtspappersklädd form (10x30 cm). Ställ kallt och låt stelna. Skär sedan upp i bitar och förvara i kylskåp.

Tips!
Använd en slickepott och rör ner eventuella sockerrester från kastrullkanten i den heta blandningen. Det är viktigt att se till så att alla sockerkorn löses upp för att få en helt slät fudge.

Recept: Anna Nilsson
Foto: Sanna Livijn Wexell

Inköpslista

Ca 74,75 kr/port Summa 74,75 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

:

Dålig information - vad och hur göra med citronskalet?

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst