Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Citron | |
1 krm | Salt Fint | |
50 g | Mat & Bak Smör | |
150 g | Vit Blockchoklad | |
1 st | Bakplåtspapper | |
100 g | Sirap Ljus | |
3 dl | Vispgrädde | |
250 g | Strösocker |
Blanda vispgrädde, strösocker, sirap och salt i en kastrull.
Koka upp till 120°. Rör hela tiden.
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret. Hacka chokladen och rör ner den i kastrullen.
Smaksätt med citronskalet.
Häll upp blandningen i en bakplåtspappersklädd form (10x30 cm).
Ställ kallt och låt stelna. Skär sedan upp i bitar och förvara i kylskåp.
Tips! Använd en slickepott och rör ner eventuella sockerrester från kastrullkanten i den heta blandningen. Det är viktigt att se till så att alla sockerkorn löses upp för att få en helt slät fudge.
Använd en slickepott och rör ner eventuella sockerrester från kastrullkanten i den heta blandningen. Det är viktigt att se till så att alla sockerkorn löses upp för att få en helt slät fudge.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket