Viltskavspanna med kantareller och broccoli
Mari Bergman

Viltskavspanna med kantareller och broccoli

20 minEnkelt
479,70 kr
4 portioner33,76 kr per portion
En snabblagad vilträtt med kantareller och broccoli som serveras med rårörda lingon.

Viltskavspanna
250 gPalsternacka
240 gÄlgskav
0,5 stPurjolök
4 stEnbär
1 mskMat & Bak Smör
200 gKantareller
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt Fint
1 tskJapansk soja
1 tskOlivolja
2,5 dlVispgrädde
Tillbehör
350 gRårörda Lingon
1 stBroccoli Färsk
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till broccolibuketterna.

2

Tillbehör: Skölj och skär broccolin i buketter.

3

Viltskavspanna: Skala och skär palsternackan i tunna slantar. Strimla och skölj purjolöken. Sila av kantarellerna.

4

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och fräs grönsaker och svamp tills de har fått lite färg och mjuknat. Häll över dem på en tallrik och ställ åt sidan.

5

Bryn skavköttet på medelstark värme tills det är genomstekt. Lägg tillbaka grönsaker och svamp i pannan. Tillsätt grädde, soja och krossade enbär och låt alltsammans koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.

6

Tillbehör: Förväll broccolibuketterna någon minut i det kokande vattnet så att de mjuknar en aning. Sila av vattnet och lägg upp i en skål.

Servera pytten med ris, broccolibuketter och lingon.

Näringsvärde: 647 KCAL 22 G PROTEIN 30 G FETT 68 G KOLHYDRATER

Bild:

Nurlan Emir