Veganska köttbullar i gräddsås
Mari Bergman

Veganska köttbullar i gräddsås

20 minEnkelt
149,80 kr
4 portioner18,32 kr per portion
Veganska "kött"bullar i en krämig sås på havregrädde. Den formbara sojafärsen gör det både enkelt och snabbt att tillaga denna klassiker en vardag. Prova våra mjölkfria köttbullar!

Sås
250 mlHavrebaserad matlagning
1 tskJapansk soja
0,5 dlVatten
2 tskGrönsaksfond
0,5 krmStrösocker
0,25 stPersilja
1 krmSvartpeppar
Köttbullar
2 krmSvartpeppar
1 mskOlivolja
0,5 tskSalt Fint
2 tskDijonsenap
600 gSojafärs
0,5 stGul lök
1,5 tskGrönsaksfond
Instruktioner
1

Köttbullar: Tina den formbara färsen ordentligt innan tillagning.

2

Skala och finhacka lök och fräs mjuk i olivolja.

3

Blanda den tinade färsen med stekt lök, dijonsenap, grönsaksfond, salt och peppar. Forma ca 20 bullar och stek i olja runt om i ca 7-10 min på medelvärme.

4

SåS: Tillsätt havregrädde, vatten, soja, grönsaksfond, socker och peppar till köttbullarna och låt såsen sjuda i ca 2-3 min. Toppa med hackad persilja.

Servera med t.ex. kokt potatis, inlagd gurka och en god sallad.

Bild:

Nurlan Emir