Recept | Huvudrätt | Fisk

Ugnsstekt lax med grön couscous och basilikasås

Foto: Nurlan Emir Ugnsstekt lax med grön couscous och basilikasås

Att blanda couscous med smulad broccoli och grana padanoost är en riktig hit! Här serverar vi den med ugnsstekt lax och en basilikasås. Både gott och lättlagat! Tina laxen ordentligt innan tillagning. (MatHems familjekasse v42 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tina laxen. Värm ugnen till 175 grader.

2. Lax: Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min.

3. Grön couscous: Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna. Finhacka broccolin till ett smul och riv osten. Blanda den kalla couscousen med broccolismul, riven ost, olja, balsamvinäger och buljongpulver. Smaka av med salt och peppar.

4. Basilikasås: Mixa basilikablad, äggula, dijonsenap, skalad vitlök, balsamvinäger och honung i en blender eller med hjälp av en stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant mixande tills det binder till en kräm (majonnäsliknande). Smaka av med lite salt och peppar.

Servera den ugnsstekta laxfilén tillsammans med grön couscous och basilikasås.

Recept: Mari Bergman
Foto: Nurlan Emir

Näringsvärde: 773 kcal, 42 g protein, 51 g fett, 36 g kolhydrater


Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst