Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 150 g | Fetaost | |
| 2 krm | Chiliflakes | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 tsk | Paprikakrydda | |
| 6 st | Ägg | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 500 g | Körsbärstomater Konserverade | |
| 1 tsk | Spiskummin | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och finhacka vitlök och skala och strimla löken. Skölj och strimla paprikan. Fräs vitlök, lök och paprika mjuk i oljan. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och chiliflakes och låt det steka ihop. Tillsätt körsbärstomater och smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra ihop 5 min. Smula över fetaost, blanda om och knäck i äggen. Grädda i ugn ca 5-7 min.
Toppa med finhackad persilja.
Servera shakshukan med ett gott bröd och en härlig sallad.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

159,67 kr /kg

21,95 kr /st

4,20 kr /st

19,67 kr /kg

61,67 kr /kg

56,25 kr /kg

37,95 kr

217,27 kr /kg

31,95 kr

29,17 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

30,50 kr

