Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Shakshuka med fetaost

Foto: Sanna Livijn Wexell Shakshuka med fetaost

Riktig smarrig allt-i-ett rätt från programmet Smakligt. Perfekt att servera med ett gott bröd och en god sallad.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala och finhacka vitlök och skala och strimla löken. Skölj och strimla paprikan. Fräs vitlök, lök och paprika mjuk i oljan. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och chiliflakes och låt det steka ihop. Tillsätt körsbärstomater och smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra ihop 5 min. Smula över fetaost, blanda om och knäck i äggen. Grädda i ugn ca 5-7 min.

Servera shakshukan med ett gott bröd och en härlig sallad.

Recept: Mari Bergman

Ca 29,70 kr/port Summa 118,80 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst