Pulled Oumph burgare med avokado, rödlökschutney och pommes
Mari Bergman

Pulled Oumph burgare med avokado, rödlökschutney och pommes

40 minEnkelt
318,55 kr
4 portioner39,12 kr per portion
En helt magiskt god vegoburgare som kommer få vilken köttälskare som helst på fall. Här har vi använt oss av Pulled Oumph och det blev en succé.

Burgare
2 stAvokado
200 gHamburgerbröd
1 stKvisttomater
560 gVegetarisk Pulled
0,5 stRomansallat
Rödlökschutney
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskSirap Agave
1 tskSalt Fint
1,5 mskVitvinsvinäger
2 dlVatten
3 stRödlök
1 krmNejlikor Malda
Pommes
1 mskOlivolja
700 gPotatis Fast
0,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pommes: Skölj och skär potatisen i pommesfritesstora bitar. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Rödlökschutney: Skala och skiva löken. Lägg den i en kastrull tillsammans med kryddnejlika, salt, peppar, vatten, vinäger och agavesirap. Låt löken småputtra under lock ca 15 min. Lyft av locket de sista 5 minuterna.

4

Burgare: Värm Pulled Oumphen i lite olja i en panna på svag värme. Den bränns lätt så rör om med jämna mellanrum.

5

Skiva avokado och tomat och riv loss salladsblad.

6

Värm bröden enligt anvisning på förpackningen.

7

Montering: Lägg ett salladsblad i botten av brödet, fortsätt med avokadoskivor, tomatskivor och en rejäl klick Oumph. Toppa med rödlökschutney. Servera tillsammans med pommes.

Näringsvärde: 581 kcal, 26 g protein, 26 g fett, 71 g kolhydrater.

Bild:

Asel Al Baldawi