Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Pasta med pumpapuré, fetaost och spenat

Foto: Susanna Livijn Wexell Pasta med pumpapuré, fetaost och spenat

Pumpa är både nyttigt och gott. Här gör vi en len och smakrik puré av den och blandar sedan med färsk pasta och fetaost. En riktigt god vardagsrätt som även passar till halloween. (Tastelines vegokasse v44 2015)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Koka upp saltat vatten till pastan.

2. Pumpapuré: Skär bort skalet från pumpan, kärna ur och skär den i bitar om 2 cm. Skala och slanta morötterna. Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och grovhacka chilin.
3. Hetta upp olja i en kastrull och fräs allting under omrörning ca 2-3 min. Tillsätt vatten, salt och peppar och låt grönsakerna puttra under lock ca 10 min och sedan utan lock i 5 min.
4. Mixa grönsakerna till en puré med hjälp av en stavmixer. Tillsätt saft och skal från ½ citron och smaka av. Krydda ev med mer salt och peppar.

5. Tillbehör: Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
6. Skölj spenat och skölj och grovhacka persilja.
7. Sila av pastavattnet och blanda pastan med pumpapuré och spenat. Lägg upp på ett fat och strö över fetaost, pumpafrön och persilja. Servera meddetsamma.

Recept: Mari Bergman
Foto: Susanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 555   kcal, 21   g protein,   20   g fett, 68   g kolhydrater.

Ca 71,84 kr/port Summa 287,35 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst