Pannkakor - grundrecept
Mari Begman

Pannkakor - grundrecept

20 minEnkelt
110,80 kr
4 portioner12,63 kr per portion
Pannkakor är lika gott till varmrätt som till efterrätt eller som en varm och god frukost! Här bjuder vi på ett riktigt enkelt grundrecept på pannkakor och plättar. Fler pannkaksrecept: Amerikanska pannkakor, Veganska pannkakor, Glutenfria pannkakor

Serveringsförslag
2 dlVispgrädde
100 gBlåbär
2,5 dlVetemjöl
6 dlMellanmjölk
3 stÄgg
1 mskMat & Bak Smör
0,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Smält smöret försiktigt, ställ åt sidan. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken i en bunke.

2

Tillsätt vetemjöl och salt lite i taget. Vispa tills smeten är jämn och blanda sedan i resten av mjölken och det smälta smöret.

3

Bryn lite smör i en pannkakslagg (alternativt plättlagg för plättar). Häll i ca 1 dl smet och vicka lätt på laggen så att smeten fördelas till ett jämnt tunt lager.

4

Vänd på pannkakan när smeten har stelnat så att den får färg på båda sidor. Lägg de färdiga pannkakorna på ett serveringsfat och servera med sylt, bär och glass eller grädde.

Fler serveringstips: Bär, sylt, glass, strösocker

Hälsosamt alternativ: Byt ut en del av mjölet mot grahamsmjöl, eller blanda ner rivna morötter i smeten.

Hälsosamt alternativ: Servera med färska lättsockrade bär, bananskivor eller lättsockrad äpplemos.

Bild:

Sanna Livijn Wexell