Mattias tofuwraps med jordnötssås
Mattias Kristiansson

Mattias tofuwraps med jordnötssås

30 minEnkelt
378,35 kr
4 portioner17,91 kr per portion
Gästkocken Mattias Kristiansson bjuder på ett veganskt recept med krispig tofu, sallad, paprikaröra och jordnötssås serverat i varmt tortillabröd. Fredagsmys på hög nivå!

Paprikaröra
3 stKvisttomater
0,5 tskSalt Fint
2 stRöd Paprika
1 stGul lök
1 tskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Tofuwraps
1 dlHirs
300 gTofu
0,5 stHuvudsallat
8 stTortilla Wrap
0,5 dlSweet Chili
0,5 mskOlivolja
Jordnötssås
2 mskFärsk ingefära
1 dlJordnötssmör
1 stLime
2 mskSirap Agave
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskJapansk soja
2 tskSesamolja
0,5 dlVatten
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 100 grader.

2

Tofuwraps: Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Koka hirsen i ca 5 min och sila av i ett durkslag.

3

Skär tofu i skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek tofun på hög värme till den är krispig och gyllenbrun. Lägg sedan över den på en tallrik och pensla med sweet chilisås.

4

Paprikaröra: Skölj och strimla paprikorna. Skala löken och skär i smala klyftor. Fräs paprika och lök i en stekpanna i lite olja tills det tar färg.

5

Halvera tomaterna och pressa ur kärnhuset. Strimla sedan tomaterna och blanda ned i stekpannan. Smaka av med salt och peppar och låt småputtra i ca 5 min.

6

Jordnötssås: Skala och riv vitlök och ingefära fint på ett rivjärn. Mixa jordnötssmör, vatten, soja, sirap, 1 msk limesaft och sesamolja tillsammans med vitlök och ingefära i matberedare eller med stavmixer till en slät och krämig sås.

7

Tofuwraps: Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen. Skölj salladen och skär i mindre bitar.

Fyll tortillabröden med tofu, kokt hirs, paprikaröra, jordnötssås och sallad. Servera!

Näringsvärde: 719 kcal, 24 g protein, 32 g fett, 78 g kolhydrater.

Bild:

Linus Hallgren