Ljummen höstsallad med butternutpumpa och örtsås
Malin Andersson

Ljummen höstsallad med butternutpumpa och örtsås

45 minEnkelt
262,05 kr
4 portioner42,70 kr per portion
Vacker sallad med smak av stekt halloumi, söt pumpa och en fräsch kall sås på färska örter. Perfekt till Halloween eller kalla höstdagar!

Örtsås
0,5 tskSalt Fint
0,5 stBasilika - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stPersilja - färsk
3 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 stCitron
Sallad
65 gFärsk bladspenat
250 gKörsbärstomater
0,5 stButternutpumpa
0,5 stChilipeppar Röd
2 mskOlivolja
3 dlMatvete
400 gHalloumi
Instruktioner
1

Örtsås: Finhacka basilika och persilja. Blanda örterna i en skål med turkisk yoghurt och saften från ca ½ citron.

2

Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ såsen kallt fram tills servering.

1

Sallad: Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.

2

Skär halloumin i kuber och stek tills de fått fin stekyta.

3

Skär butternutpumpan i centimeterstora skivor och stek ett par minuter på varje sida, tills fruktköttet blivit mjuk och pumpan fått en fin yta. Låt svalna något och skär sedan skivorna i mindre bitar.

4

Halvera körsbärstomaterna och blanda med matvete.

5

Strö ut bladspenaten på ett stort uppläggningsfat och fördela matvete blandat med tomater ovanpå spenaten.

6

Toppa med halloumi, butternupumpa och finhackad chili. Servera med kall örtsås.

Bild:

Kerstin Eriksson